- El retorn de les concessions de les autopistes a la Generalitat permet completar els nusos de la C59-C33 i millorar el nus de l’AP7-C33.
- Urgeix la construcció dels accessos a la futura Terminal Intermodal de mercaderies de la Llagosta.
Vallès, 24 de novembre de 2021. La finalització de les concessions de les autopistes de pagament ha deixat en mans de la Generalitat una xarxa pendent d’integrar. Vies que abans eren molt concorregudes per evitar els peatges ara han reduït considerablement el volum de tràfic amb l’aixecament de barreres. En canvi les antigues vies de pagament ara augmenten el pas de vehicles.
Aquesta nova mobilitat postpeatge obre la porta a integrar diversos trams d’autovia al Vallès. Per aquest motiu l’Associació FEMvallès ha entregat avui una carta al conseller Puigneró amb un seguit d’actuacions per millorar la mobilitat per carretera amb petites inversions. Demanen integrar la C33 completant el nus de la C59 i millorar el nus amb l’AP7. Aquestes millores facilitarien la mobilitat i augmentarien l’accessibilitat entre autovies i la xarxa viària bàsica.
L’associació ha posat especial èmfasi en la necessitat de desenvolupar amb urgència els accessos a la futura Estació Intermodal de mercaderies de La Llagosta, un dels punts neuràlgics més importants del Corredor Mediterrani i de Catalunya pel que fa al transport de mercaderies. Aquests accessos hauran d’absorbir amb eficiència l’entrada i sortida d’un important volum de tràfic de camions.
També sol·liciten la pacificació de la C17 i la Ronda sud de Granollers -C352- al seu pas pels nuclis urbans. Les pacificacions viàries reduirien els efectes negatius amb més permeabilitat urbana, això vol dir, més passos de vianants, menor límit de velocitat o fins i tot espai per a carrils bici.
FEMvallès s’ha emmirallat en l’estudi elaborat pel Departament de Territori sobre els efectes en la mobilitat per l’alliberament del peatge de la C32 al Maresme. Un document que analitza els canvis en la mobilitat i preveu una inversió de 120M€ entre 2022 i 2026. La meitat d’aquesta inversió es dedicaria a pacificar la N-II i l’altra meitat a millorar la connectivitat amb sis nous enllaços i el reforç de dos. Unes actuacions que des de l’associació troben a faltar en el Vallès.
Sobre FEMvallès
L’Associació FEMvallès expressa la constatació de la unitat productiva del Vallès -Oriental i Occidental-. Treballem amb l’objectiu de potenciar l’economia i superar la condició de perifèria metropolitana en què el Vallès ha estat permanentment situat des de l’administració. El principal eix de treball de l’entitat, gira entorn l’ordenació territorial i la necessitat d’estructuració metropolitana.
Agrupem a sis entitats empresarials, quatre col·legis professionals, quatre empreses, dues entitats socials, un sindicat, una cooperativa, un consorci, i una universitat. En total, vint entitats unides en una veu coneixedora del territori i una visió amb criteri de l’ordenació territorial de Catalunya i el Vallès.
Podeu trobar totes les propostes de l’entitat a femvalles.cat.